(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
23.5.2019 - Področno prvenstvo v mali odbojki za mljaše dečke - galerija slik

23.5.2019 – Področno prvenstvo v mali odbojki za mljaše dečke

23. maja 2019, je bilo v telovadnici OŠ Ivan Cankar Ljutomer, področno prvenstvo v mali odbojki za mlajše dečke. Tekmovanja so se udeležile zmagovalke medobčinskih prvenstev OŠ II Murska Sobota, OŠ Stročja vas in OŠ Kapela.

Pravila male odbojke določajo, da prvi niz igrajo štirje igralci, drugi niz pa štirje igralci, ki v prvem niso igrali. V morebitnem tretjem nizu pa lahko lahko igrajo igralci, ki so igrali prvi in le en izmed tistih,  ki je igral v drugi postavi. Vsi nizi se igrajo do 25 (na dve točki razlike). Obvezen je spodnji servis, sprejem servisa pa ne sme biti izveden z zgornjim odbojem. Prav tako ne sme prva žoga od servisa neposredno na nasprotnikovo polje. (Uradna pravila – mala odbojka)

V prvi, najbolj izenačeni tekmi smo z rezultatom 2:1 premagali učence OŠ II Murska Sobota. V drugi tekmi je OŠ Stročja vas premagala OŠ II Murska Sobota. V tretji tekmi smo kljub naši dobri igri morali priznati poraz učencem iz OŠ Stročja vas, ki so pokazali zares odlično igro. Izgubili smo z 2:0 v nizih.

Vrstni red

  1. mesto OŠ Stročja vas
  2. mesto OŠ Kapela
  3. mesto OŠ II Murska Sobota

Čestitke nastopajočim. Igor Prša

Dostopnost