(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Dragi učenci!

Zaradi izrednih razmer v zvezi s koronavirusom od 16. 3. 2020 do preklica Osnovna šola Kapela zapira vrata.

V tem času morate zaradi lastnega zdravja in zdravja drugih NUJNO ostati doma. Čeprav ste zdravi in vas mika ven, so zdaj razmere drugačne in morate ostati doma. Tudi med seboj se ne smete družiti v živo. Lahko ste na svežem zraku, vendar sami, z družino. Še naprej skrbite za temeljito higieno in se zdravo prehranjujte.

Učitelji in ostali strokovni delavci bodo vzpostavili sodelovanje z vašimi starši, ki vam bodo informacije prenesli.

Učitelji se bodo po svojih najboljših močeh potrudili, da vam pripravijo takšna navodila za delo, da se boste v času, ko boste doma, lahko učili sami. Pomembno je, da tudi zdaj, ko ste doma, delate po urniku vašega razreda.  Če se vam zgodi, da česa ne razumete, smo vam na voljo za pojasnila. Vprašanja lahko oddate preko spletne učilnice in tudi na elektronske naslove učiteljev, ki jih poznajo vaši starši in morda tudi vi sami. Lahko pa se preko socialnih omrežij ali telefonov povežete tudi z vrstniki in si med seboj pomagate.

Učenci od 1. do 3. razreda boste delali izključno po navodilih, ki jih bodo učiteljice pošiljale staršem.

Za učence 4. in 5. razreda bodo prednostna sporočila, ki jih bodo učiteljice pošiljale staršem. Lahko pa uporabljate tudi spletno učilnico.

Učenci od 6. do 9. razreda pa boste navodila prejemali preko spletne učilnice Osnovne šole Kapela.

Potrudite se in naloge opravite v celoti, zavzeto, po svojih najboljših močeh, saj je to nujno, da boste lahko sledili in utrjevali, ko se boste vrnili v šolo. Učitelji bodo vaše delo spremljali in ga po vrnitvi v šolo tudi pregledali.

Dragi učenci,

verjamemo v vas, zato smo se za to pot tudi odločili. Prepričana sem, da se želite učiti in boste za to tudi našli pot.

Najbolj pa se veselim dneva, ko se bomo spet srečali v šoli.

mag. Andreja STRMŠEK, ravnateljica OŠ Kapela

Spoštovani starši!

Na podlagi NOVEGA ODLOKA vlade Republike Slovenije je Osnovna šola Kapela od 16. 3. 2020 do PREKLICA zaprta.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je šolam prepustilo avtonomijo glede tega, kako bomo delo organizirali. Šole bomo torej zadeve peljale na svoj lasten način, zato ne bodite zmedeni, če boste primerjali šole in bo kje drugače.

V Osnovni šoli Kapela smo se odločili, da izobraževanje peljemo na daljavo in poskušamo v največji možni meri slediti realizaciji ciljev.

Izobraževanje na daljavo je zahtevna preizkušnja za vas in tudi nas. Vem, da se bodo učitelji potrudili po svojih najboljših močeh. Verjamem pa tudi v naše učence in v vas spoštovani starši.

Vašo pomoč potrebujemo predvsem pri tem, da otroke spodbujate k domačemu delu in jim pomagate pri organizaciji dela.

Predlagam, da delajo glede na urnik.

Sprva bodo pomoč potrebovali tudi pri samem delu s spletom. Čas, ki ga preživljamo skupaj, je tudi priložnost za pogovor z otroki o trenutnem dogajanju in drugih vprašanjih, ki se porajajo.

Učitelji se bodo (oziroma so se že) z elektronskimi sporočili preko e-Asistenta in na elektronski naslov, ki ste nam ga zaupali, najprej obrnili na vas, ker e-naslovov otrok nimamo. Prosimo, da navodila za delo prenesete otrokom.

Učitelji bodo dnevno glede na urnik razreda pošiljali navodila za delo za posamezne predmete.

Navodila za delo za učence od 1. do 5. razreda bodo pošiljale učiteljice vam preko elektronskih sporočil.

Nekatere učiteljice so vam gradivo poslale tudi po navadni pošti.

Založba Rokus in Založba Mladinska knjiga omogočata brezplačno uporabo gradiv čez cel dan. Potrebne so le aktivacijske kode, ki so jih učenci prejeli z gradivom.

Učenci od 6. do 9. razreda so toliko vešči, da bodo lahko vstopali v spletno učilnico in delali v skladu z navodili, ki bodo podana.

Spletno učilnico (OŠ Kapela spletna učilnica za učence) najdete na spletni strani Osnovne šole Kapela pod naslovom POVEZAVE.

Ključ za vstop sem vam posredovala v sporočilu preko e-Asistenta in vam ga bodo posredovali tudi učitelji predmetov.

Učenci se prijavijo z AAI računom. Podatke so na listih prinesli domov v četrtek, 12. 3. 2020. Če učencev ni bilo v šoli, so jih razredničarke posredovale staršem.

Če imate vprašanja v zvezi z delom pri posameznem predmetu, se obračajte na učitelje predmetov. Za splošne teme so na voljo tudi razredničarke, svetovalna delavka, specialna in rehabilitacijska pedagoginja, kakor tudi jaz.

Opažamo, da prihaja do zamikov med časom posredovanja in prejema pošte. Za to se vam vnaprej opravičujemo.

Po vrnitvi v šolo bodo učitelji namenili čas utrjevanju vsebin, ki so jih učenci pridobivali na daljavo. Vendar je domače delo v tem času nujno za vse učence. V času, ko bi bili sicer v šoli, naj ne odhajajo od doma, da bodo dosegljivi učiteljem in bo delo lažje steklo.

Na začetku bo zahtevno za učence, vas in nas, zato vas prosim za potrpežljivost. Verjamem pa, da bomo vzdržali in zmogli tudi to.

Ko bo epidemije konec, si bomo vsi najprej oddahnili. Učenci in zaposleni se bomo vrnili v šolo in se radostili vsakega dne posebej. Pogovorili se bomo tudi o izobraževanju na daljavo. O tem, kaj nam je dobro uspelo in kje še imamo priložnosti za izboljšavo.

Močno si želim in stiskam pesti, da to preizkušnjo vzdržimo in, da se čim prej srečno konča.

mag. Andreja STRMŠEK, ravnateljica OŠ Kapela

 

Dostopnost