(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V torek, 22. 9. 2020, ob 9.30, so nas obiskali  gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Kapela.  Na šolskem dvorišču so nas pričakali  Daniel Zamuda, podpredsednik PGD Kapela,  Mirko Rantaša, predsednik nadzornega odbora PGD Kapela, in  Zvonko Vaupotič, član PGD Kapela.

Otroci vrtca Grozdek in učenci posameznih razredov smo ob določenih urah prišli na igrišče, kjer nam je g. Daniel Zamuda predstavil opremo v gasilskem avtu. Predstavil nam je tudi  t. i. srce avta – gasilsko cisterno.  

Učenci smo ga vprašali, kateri požar je bil največji v občini. Povedal je, da so gasili velik požar v bližini hotela Radin, in sicer zgradbo, v kateri je bila včasih lekarna. Pri gašenju požara je pomagalo več prostovoljnih gasilskih društev.

G. Zamuda je še poudaril, da se doma in v šoli ne smemo igrati z  ognjem.

Obisk gasilcev na Kapeli nam je omogočila Občina Radenci v okviru evropskega tedna mobilnosti in  meseca oktobra, ki je posvečen požarni varnosti.

Šolske novinarke: Lana Čolnik, Daša Kovačič in Aneja Marinič

Občina Radenci je dejavnosti pripravila v sklopu naslednjega projekta: LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta. http://www.care4climate.si/

Dostopnost