(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si
S klikom na sliko si lahko ogledate album.

V petek, 25. septembra 2020,  smo se učenke Zala Koren, Lana Denša, Alina Bedrač, Zoel Lampe, Daša Kovačič, Aneja Marinič, Lana Čolnik ter mentorici Alenka Kozar in mag. Bernarda Roudi odpravile na ekskurzijo v Maribor in na Pohorje.

Ob 8. uri smo se dobili v Grabonošu in se z avtobusom odpeljali proti Mariboru.

Pred Vojašnico generala Rudolfa Maistra v Mariboru sta nas pozdravila  g. Jože Lebar in načelnik muzeja brigadir g. Ernest Anželj. V Vojaškem muzeju Slovenske vojske smo si pod vodstvom kustosinje Simone Pörš ogledali razstave o prvi svetovni vojni, o različnih vrstah orožja ter razstavo o boju za Slovenijo.  

Izvedeli smo, da je kadetnica stara že več kot 160 let, v zadnjih 29 letih pa v njej deluje samostojna slovenska vojska.

Po ogledu razstav smo učenci in mentorji prejeli priznanja in USB-ključke s prispevki literarnega natečaja Spominska obeležja pripovedujejo.  

Po podelitvi smo šli na kosilo. Jedli smo vojaški golaž. Po kosilu pa smo se z avtobusom odpravili na Roglo. Tam nas je pričakal župan občine Zreče, g. Boris Podvršnik, in general g. Alojz Šteiner.

Šli smo po Poti med krošnjami Pohorje in se povzpeli na razgledni stolp. Na žalost se nismo mogli spustiti po toboganu, saj je deževalo.

Nato smo šli v Hotel Rogla, kjer so nas postregli s toplim čajem. V dvorani nam je župan predstavil občino Zreče, nato pa so se predstavili še predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij. Na koncu se je župan zahvalil za obisk in vsem prisotnim podaril manjšo pozornost.

S prijetnimi vtisi smo se vrnili proti domu, saj smo preživeli poučen in zabaven dan.

Šolske novinarke: Lana Čolnik, Daša Kovačič, Zoel Lampe, Aneja Marinič z mentorico Alenko Kozar

Dostopnost