(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V januarju je potekala vseslovenska akcija Teden pisanja z roko 2021, ki ga vsako leto organizira Društvo Radi pišemo z roko. Letošnja tema je bila Pišem pismo prijatelju. Akcije se je udeležila tudi naša šola. Tokratno delo je potekalo na daljavo.
Ta teden smo še posebej namenili pisanju z roko, se pogovarjali o pomenu pisanja z roko, ki je pomembna spretnost. Z njo razvijamo visoko stopnjo kritičnega mišljenja, razmišljamo bolj kompleksno in na višji stopnji.
V dejavnostih so sodelovali vsi razredi naše šole, tudi naši prvošolčki, ki se šele učijo pisati. Svoj pečat so pustili na malo drugačen način, z risanjem, ki pa je prav tako pomembna drobna gibalna spretnost.
Starejši učenci so primerjali svoje pisave, pisali pozitivne misli in pisma prijateljem, tudi v angleškem jeziku. V dejavnosti so se vključevali tudi drugi člani družine. Pisali smo tudi učitelji.
Sedmošolka Lana Čolnik je s pomočjo vprašalnika za starše raziskovala, kaj menijo o pomenu pisanja z roko.
Devetošolci z razredničarko Anjo so izvedli prav posebno dejavnost. V svoje delo so vključili grafologinjo, go. Jožico Leskovar, ki je analizirala pomen njihovih pisav.
Učenci predmetne stopnje pa so se lahko preizkustili tudi v kvizu, kjer so morali ugotoviti, kateremu učitelju pripada pisava.
Nastali so izvirni, neponovljivi in čudoviti izdelki.

Pripravila Urška Legen

Dostopnost