(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

22. marec, za OŠ Kapela pomeni, da je dan UNESCO projekta Živimo skupaj. Tako lani, kot letos, smo projekt nemoteno izvedli  – kljub KORONA času.

V okviru UNESCA zmeraj delujemo po 4 DELORSOVIH stebrih, ki pravijo:

Učiti se, da bi vedeli.

Učiti se, da bi znali delati.

Učiti se, da bi znali živeti skupaj.

Učiti se biti.

Vsako leto se ta dan potrudimo čim bolje uresničiti prav tega praktičnega in se učimo delati. Tudi letos je bilo tako, vendar v razrednih mehurčkih, kjer je vsak razred ustvarjal po svojih željah, pri tem pa smo vsi upoštevali trajnostno in globalno naravnanost, dobro medsebojno sodelovanje in tradicijo.

Ker je 22. marec tudi svetovni dan voda, smo si ogledali prispevek na to temo in se podučili, kaj so nevarnosti za našo vodo in kako lahko mi posamezniki kar najbolje poskrbimo, da bo težav manj.

Navadno se nam vsako leto ta dan priključijo zunanji mentorji, učenci iz drugih šol, pa tudi starejši iz doma v Radencih. Letos žal to ni bilo mogoče, zato jih bomo skušali presenetiti mi in smo za varovance doma starejših po razredih pripravili različna presenečenja, da jim bo v teh težkih časih lepše. Izdelki drugih šol in zavodov, ki sodelujejo na daljavo, pa tudi že pridno prihajajo.

TOREJ –  Živimo skupaj – tudi na daljavo!

Vsem, ki ste ali boste do konca šolskega leta  še sodelovali v UNESCO projektu OŠ Kapela Živimo skupaj  – želimo prijetno ustvarjanje in dejavnosti, ki vam bodo ali pa že so ostale v lepem spominu! Med izvedbo se nismo pozabili fotografirati, tako, da si lahko vsi ogledamo nekaj utrinkov iz naših dejavnosti v priloženi galeriji. Učenci OŠ Kapela pa so si v digitalni prezentaciji ogledali tudi cilje in dejavnosti, ter gradivo, ki je v okviru projekta Živimo skupaj letos že nastalo po drugih sodelujočih šolah in zavodih.

Hvala za sodelovanje, z željo, da dobro sodelujemo tudi v prihodnje.

Koordinatorica UNESCO ASP net projekta na OŠ Kapela

Nina Budja Zalokar

Klikni na fotografijo za povezavo do galerije slik.

Dostopnost