(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V torek, 12. oktobra 2021, smo za vse razrede naše šole izvedli že tradicionalni naravoslovni dan z naslovom »Sijem od zdravja«, na katerem pozornost posvetimo vsebinam in ciljem Zdrave šole, saj je naša šola že od leta 1998 članica Slovenske mreže zdravih šol.

Drugače kot v preteklih letih, ko smo ta dan obeleževali 7. aprila – na svetovni dan zdravja, smo se letos odločili, da obenem obeležimo svetovni dan duševnega zdravja, ki ga vsako leto obeležujemo 10. oktobra. V trenutnih razmerah smo namreč začutili, da je potrebno temu področju nameniti veliko pozornosti. Dan je potekal pod sloganom »MI VSI ZA LEPŠI (BOLJŠI) JUTRI«.

Vsak razred je pod mentorstvom razredničarke in sorazredničarke izvajal raznolike delavnice, pokrivali pa smo 5 pomembnih področij: skrb za spanje in duševno zdravje, skrb za gibanje, skrb za zdravo prehrano, skrb za čisto in prijazno okolje ter osveščanje pred takimi in drugačnimi odvisnostmi. Pri slednjem nas je strokovno podprl tudi predavatelj dr. Miha Kramli, ki je z učenci po triletjih izvedel zanimive delavnice v telovadnici šole.

Predavatelja ste imeli priložnost spoznati tudi starši, saj je v večernih urah potekalo še predavanje za starše preko ZOOM-a z naslovom »Radosti in pasti nove tehnologije«.

Verjamemo, da smo z izvedenimi delavnicami pripomogli k uresničevanju afriškega pregovora, ki pravi: »Če veliko majhnih ljudi na veliko majhnih krajih naredi veliko majhnih stvari, lahko skupaj spremenimo svet.«

Dostopnost