(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V torek, 2. 11. 2021, se učenci vračajo v šolo. V šoli bomo nadaljevali z delom po modelu B, katerega ključna značilnost so stalni “mehurčki” in dosledno spoštovanje ukrepov za preprečevanje okužbe (umivanje rok, prezračevanje, razdalja, nošenje mask).

Tudi tokrat vas lepo in prijazno prosim, da otroci, ki so bolni in/ali imajo morda katerega od znakov povezanih z okužbo COVID-19 (npr. povišana telesna temperatura, zamašen nos/nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, driska, slabost/bruhanje, sprememba zaznavanja vonja in/ali okusa, neobičajna utrujenost, vnetje očesnih veznic tako v blagi kot v težji obliki), ostanejo doma.

Prepričana sem, da ste informirani preko medijev, da je epidemiološko stanje v Sloveniji zelo slabo.

Strokovnjaki iščejo poti, da bi šole kljub temu ostale odprte.

V zvezi s tem so 27. 10. 2021 sprejeli nekaj dopolnitev Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-COV-2. Dopolnitev je objavljena v Uradnem listu št. 171, dne 28. 10. 2021.

Tako se prostovoljno samotestiranje učencev izvaja 2-krat tedensko za učence vseh starosti. Učencu tako pripada 10 testov, ki jih lahko že danes, v petek, 29.10. 2021, dvignete v lekarni.

Še naprej je za opravljanje dela v vzgoji in izobraževanju potrebno izpolnjevati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Pogoj testiranje se izpolnjuje s testiranjem in s presejalnim testom HAG za samotestiranje, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa.

Dodajam PROTOKOL SAMOTESTIRANJA UČENCEV V OSNOVNIH ŠOLAH, ki so ga pripravili na Ministrstvu za zdravje.

Veselimo se vrnitve v šolo. Močno si želimo, da v šoli tudi ostanemo. Zaupajmo strokovnjakom in naredimo vse, kar lahko, da vzgojno-izobraževalne ustanove ostanejo odprte.

Dodajam še opomnik. V neposredni bližini Osnovne šole Kapela še vedno potekajo gradbena dela povezana z izgradnjo telovadnice. V zvezi s tem je na območju Osnovne šole Kapela povečan promet različnih gradbenih vozil. Zato prosim učence večkrat opomnite na dodatno previdnost. Učencem v nobenem primeru ni dovoljen vstop na gradbišče. Sicer pa dela lepo napredujejo in upamo, da si bomo notranjost telovadnice lahko kmalu skupaj ogledali.

Želim vam VSE DOBRO in vas prijazno pozdravljam.

mag. Andreja Strmšek, ravnateljica Osnovne šole Kapela

Dostopnost