(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V četrtek, 20. oktobra 2022, je na OŠ Kapela potekal dan dejavnosti z naslovom Sijem od zdravja, ki je letos potekal pod geslom »MI VSI ZA LEPŠI, BOLJŠI JUTRI«. Naša šola je že od leta 1998 članica Mreže slovenskih Zdravih šol in v okviru projekta Zdrava šola smo letos v vseh devetih razredih razvijali naslednjih 5 področij:

1) skrb za zdravo in varno prehrano: pripravljali so se raznoliki zdravi obroki kot namaz iz korenčka in sira, namaz iz orehov in suhih sliv, solata iz Feliksove kuharske knjige, sadni smutiji, pirine palačinke z ribanim jabolkom, belgijski vaflji s svežim sadjem in domačo marmelado iz jurke, sadni jabolčni mafini, kutinov žele, jabolčna marmelado s kutinami in še kaj.

2) skrb za duševno zdravje in dobro počutje: izvajale so se delavnice meditacije in čuječnosti za otroke, učenci so izdelovali raznolike izdelke za dušo in učilnico, nekateri so spoznavali 10 korakov do boljšega duševnega zdravja ali sodelovali v delavnici spoznavanja čustev, spet drugi so spoznavali nasvete za premagovanje duševnih stisk.

3) skrb za gibanje in zdravo odraščanje: učenci so se v delavnicah učili plesati, tekmovali so v šaljivih štafetnih igrah, se medrazredno pomerili v igri med dvema ognjema ali se odpravili na pohod, vsi razredi pa so prisostvovali delavnici LOGOUT s tematiko, usmerjeno na odvisnost od digitalne tehnologije.

4) skrb za solidarnost in medsebojno pomoč: potekalo je druženje med učenci – skrbniki in njihovimi varovanci, učenci so sodelovali v likovnih delavnici na temo SKRB ZA DRUGE.

5) skrb za varno in čisto okolje: učenci so lahko izdelovali dekoracijo za učilnice, nekateri so poprijeli za grablje in metle ter uredili šolsko dvorišče, v okolici šole so potekale očiščevalne akcije, spet drugi so spoznavali pomen zbiranja in reciklaže odpadkov.

Dan je potekal aktivno, vendar v umirjenem vzdušju, učenci so pridobili nova znanja in izkušnje, po vsej šoli je prijetno dišalo po raznolikih jedeh, opravljenega je bilo veliko dela. Spet smo dokazali, da čeprav smo majhna šola, skupaj zmoremo narediti velike stvari.

Dostopnost