(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Tretji petek v novembru je dan, ko na OŠ Kapela zadiši po domačem kruhu, medu, mleku in svežih jabolkih. Ta dan namreč obeležujemo projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, hkrati pa dan slovenske hrane.

Glavni namen obeležitve dneva slovenske hrane je podpora slovenskih pridelovalcev in predelovalcev hrane, ter spodbujanje lokalne samooskrbe. Letos smo se posvetili osrednji temi Tradicionalnega slovenskega zajtrka- mleku in mlečnim izdelkom, k temu pa nas je spodbujal letošnji slogan »Zajtrk z mlekom – super dan!«.

Učenci OŠ Kapela so priredili, skupaj z učiteljicami in organizatorko šolske prehrane, kratki program, katerega namen je bil ozaveščanje o pomenu zdrave hrane in lokalno pridelane prehrane. Program se je začel z nagovorom ga. ravnateljice, nato pa smo ga otvorili z igranjem na harmoniko in glasovi pevskega zbora na pesem Čebelar, nadaljevali pa smo s plesom čebelic, uganko in predstavitvi o pridelavi in predelavi pomurskega mleka. Po končanem programu so si učenci postregli slavnostni zajtrk s pogrinjkom. Po sprehajanju na hodniku pa so se nam lahko oči ustavile ob pogledu razstave na temo Tradicionalnega slovenskega zajtrka, ki sta ga pripravili učiteljica Damjana Flisar in Klavdija Celec.  

Zapisala: Damjana Pondelek

Dostopnost