(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Po uspešno izpeljani dramatizaciji Rokavička na božičnem bazarju sva se z učiteljico Klavdijo Celec odločili, da se s prvošolci predstavimo tudi v okviru projekta UNESCO, v projektu Z odra na oder. Odločili sva se, da se bodo prvošolci predstavili z dramatizacijo Slikar slonček Tonček, katero je napisala učiteljica Klavdija Celec.

Učence sva najprej seznanili s slikanico Slikar slonček Tonček, nato so sledile priprave na dramatizacijo; razdelitev vlog, iskanje glasbe, priprava kostumov, priprava pripomočkov ter veliko vaje. Prvošolci so se z veseljem in polni pričakovanj lotili priprav na dramatizacijo.

V ta namen je nastal tudi video posnetek, katerega si lahko ogledate na spodnji povezavi.

Ker je pred vsakim nastopom potrebna tudi generalka, sva se skupaj z razredničarko Tino Klemenčič odločili, da pripravimo gledališko predstavo za otroke iz vrtca Radenci, enota Grozdek. Prvošolci so prebili tremo, otroci z vrtca pa uživali v predstavi. Oboji smo se strinjali, da si takšnega sodelovanja želimo tudi v bodoče.  

V četrtek, 30.3.2023, so se prvošolci z dramatizacijo Slikar slonček Tonček predstavili na Osnovni šoli Leona Štuklja v Mariboru. Prvošolci so se odlično izkazali v vlogi igralcev. Nad našo izvedbo so bil navdušeni tudi prireditelji. To nam je dalo novega zagona za takšno delo tudi v bodoče.

Kako so potekale naše priprave na dramatizacijo in kako so se prvošolci odrezali v Mariboru si lahko ogledate v galeriji.

Pripravil: Damjana Flisar in Klavdija Celec

Dostopnost