(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v sodelovanju z založbo Beletrina pripravilo pilotski projekt Izposoja e-knjig za domače branje v šolskih knjižnicah. S tem je osnovnim šolam omogočena uporaba platforme sBiblos, ki omogoča izposojo več kot 200 naslovov knjig za domače branje, bralno značko in druge knjige slovenskih in tujih avtorjev, ki so bile izbrane v okviru javnega razpisa pod okriljem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Izposoja e-knjig je trenutno namenjena učencem tretjega triletja. Tem učencem smo v okviru knjižnične vzgoje tudi predstavili postopek dostopa do portala sBiblos in izposoje e-knjig. Prijava je možna preko AAI računa ali z uporabo uporabniškega imena in gesla na spletnem naslovu https://www.sbiblos.si/.

E-knjige je mogoče brati na:

• osebnem računalniku,

• pametnem telefonu,

• tablici ali

• e-bralniku.

Na spletni strani https://www.sbiblos.si/kako-deluje najdeš kratke vodiče za uporabo sBiblos-a. Več informacij o samem delovanju sBiblos-a pa najdeš na https://www.sbiblos.si/pogosta-vprasanja.

Naj vam uporaba sBiblos-a nudi bralne užitke z e-knjigami, še vedno pa ste vljudno vabljeni v šolsko knjižnico, kjer ponujamo široko paleto zanimivih knjig za vsak okus.

Nenad, šolski knjižničar

Dostopnost