(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Spoštovani!

Tudi letos se bomo pridružili vseslovenski akciji Tedna pisanja z roko 2024, ki bo obeležena v tednu od 22. 1. do 26. 1. 2024.

Letošnja tema »Zapisi časa o nas« nas bo popeljala po naših spominih.

Na naši šoli bomo učenci in učitelji dali poudarek opisu tega, kar smo danes in česa se spomnimo iz naše preteklosti.

Seveda pa bo poudarek na pisanju z roko, ki kljub digitalizaciji ostaja izredno pomembna veščina, ki krepi bralne in jezikovne sposobnosti, izboljša spomin, ustvarja ideje, krepi pozornost, izboljšuje fine motorične spodobnosti, izraža spoštovanje in naklonjenost … Predvsem pa nas dela unikatne, saj je vsaka pisava edinstvena.

Tudi vas želimo spodbuditi, da pobrskate po svojih spominih in oživite trenutke na čas, ko ste obiskovali našo šolo, Osnovno šolo Kapela, ki letos praznuje že 220 let.

Želeli bi si  izvedeti, česa se spomnite, kakšna je bila vaša vloga na naši osnovni šoli, kaj ste počeli med poukom, v času odmorov, kaj vam je še posebej ostalo v spominu… skratka vse, kar bi si želeli podeliti z nami.

Svoj zapis, rokopis, lahko oddate vašim otrokom, vnukom, ki obiskujejo Osnovno šolo Kapela, lahko pa ga prinesete na šolo in s tem podoživite vaše spomine ali ga pošljete po pošti.

K sodelovanju vas vljudno vabimo in se veselimo prebiranja vaših rokopisov.

Povezave do zanimivih člankov o pomenu pisanja z roko:

Dostopnost