(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

V petek, 17.5.2024 ob 12.00, smo se z učenci od 6. do 9. razreda, tistimi, ki že več let obiskujejo pouk nemščine, odpravili na ekskurzijo v znamenito čokoladnico Zotter v kraj Riegersburg na Avstrijskem Štajerskem. Ekskurzije se je udeležilo 36 učencev, spremljali pa smo jih trije učitelji.

Na prizorišču so učenci najprej v filmu spoznali, kako in kje se prideluje njihova znamenita čokolada, nato pa je sledil najbolj sladek del: pokušina njihove čokolade v vseh možnih oblikah in  kombinacijah okusov. Po obilnem degustiranju se je še kako prilegel oddih v živalskem vrtu z domačimi živalmi in igrali, ki je del čokoladnice. Zatem smo se odpravili do gradu Riegersburg, ki leži na slikoviti pečini nedaleč stran od čokoladnice. Po sprehodu okoli gradu in uživanju v razgledu na okoliške kraje je v večernih urah sledil odhod nazaj do šole.

Ena od nalog, ki so jih pred obiskom obeh lokacij dobili je bila, da posnamejo nekaj zanimivih fotografij. Fotografije so mi kasneje tudi poslali in nastala je zanimiva galerija.  

Učenci so se na ekskurziji lepo vedli in pokazali veliko mero odgovornosti. Držali so se dogovora in se točno ob dogovorjeni uri zbrali na zbirnih mestih. Učenci so izlet pohvalili in izrekli željo, da bi takšnih dogodkov bilo še več. 

Zapisala Martina Zelnik, organizatorka ekskurzije

Dostopnost