(02)566 90 60 tajnistvo@os-kapela.si

Učenci 6., 7. in 8. razreda smo se 30. maja 2024 odpravili na zaključno ekskurzijo v Vače.

Ob pol osmih smo se najprej z avtobusom odpravili na 2 uri dolgo vožnjo, katere krajšanje smo si popestrili z glasbo. Ko smo prispeli do geometričnega središča Slovenije, smo se najprej peš odpravili do pustolovskega parka GEOSS, kjer smo se učenci zelo zabavali. Imeli smo več kot dovolj časa, da preizkusimo veliko različnih plezalnih prog. Najpogumnejši smo se odpravili tudi na oranžno progo, ki je bila najzahtevnejša. Ko smo z plezanjem končali, smo se nekateri učenci odpravili na skupno 915 m dolgi zip line, ki je sestavljen iz dveh delov. Na tem delu nas je spremljal tudi dež, ki nas je kar pošteno namočil. Tako je bila celotna zadeva še bolj adrenalinska. Vreme pa ni moglo vplivati na našo pozitivno  izkušnjo v parku, ki je bila prav za vse čudovita.

Po končanih adrenalinskih aktivnostih  smo se peš odpravili tudi do geometričnega središča Slovenije, kjer nam je nekaj besed o njem povedala učiteljica Bernarda. Ob tem obeležju smo spoznali tudi kamninsko zgradbo naše domovine, utrinke iz vojne za Slovenijo ter arheološko dediščino iz časa železne dobe, saj so v teh krajih v 19. stoletju odkrili tudi znamenito vaško situlo. Ob tem  obeležju je nastala tudi naša skupna fotografija.

Ko smo našo dogodivščino v Vačah končali, smo se zasluženo odpravili še v McDonald’s, kjer smo se okrepčali. Nato pa nas je čakala samo še vožnja domov in obujanje spominov nepozabne ekskurzije,  ki nam bo ostala v lepem spominu. Spremljali so nas  učiteljice Bernarda, Martina in Karina ter učitelj Peter, ki so zelo lepo organizirali in izvedli našo ekskurzijo.

Tijana Rožanc in Larisa Šafarič, 8.razred z mentorico mag. Bernardo Roudi

Dostopnost